+359 56 8 12345

E-mail: info@hotelprimoretz.bg

Socialise with Us: Facebook | Instagram

Контакти

РАЗПОЛОЖЕНИЕ

България Бургас 8000 Ал.Батенберг 2

Карта

Обратно в списъка

Галерия

 
 
 
 
 

   Постоянната изложба - базар от картини на даровития български художник Павел Митков е експонирана във фойето на Гранд Хотел и СПА ПриморецМястото е подбрано внимателно, съобразявайки се с професионализма и отличните международни оценки за творчеството на младия автор. Зад гърба си, въпреки Христовата възраст, Павел Митков има над 40 самостоятелни изложби в Европа и САЩ: Mанила, Филипините (1998), Дубай, ОАЕ (1998), Тесалоники, Гърция (2000), Будапеща, Унгария (2002), Виена, Австрия (2003), Варшава, Полша (2003), Вашингтон, Ню Йорк и Чикаго, САЩ (2003-2004), Токио, Япония (2005) и др.

   Негови картини са в колекциите на: покойния Папа Йоан-Павел II, Н.В. Принц Алберт II - Крал на Белгия, Владимир Путин, кметът на Москва Юрий Лужков, Хилъри Клинтън. Всяко от живописните платна на младия автор въздейства със силна доза реализъм и естетическа стойност. Основни мотиви в творчеството му са : българското Черноморие, градските пейзажи, цветята и абстракциите. 

   "Шикозната атмосфера и златистите нюанси, преобладаващи в Гранд Хотел и СПА Приморец ме провокираха и вдъхновиха за създаването на картини, отговарящи на стила на петзвездното бургаско бижу", споделя Павел Митков. "Почувствах се особено поласкан от предложението да открия постоянна изложба - базар в Бургас, подобно на постоянните ми изложби в чешкия курорт Карлови Вари, в Берлин и Ню Йорк. Прекрасно е, че в артистичен град като Бургас, ще имам и свой пристан, където да се завръщам и творя".