+359 56 8 12345

E-mail: info@hotelprimoretz.bg

Socialise with Us: Facebook | Instagram

Контакти

РАЗПОЛОЖЕНИЕ

България Бургас 8000 Ал.Батенберг 2

Карта

28.04.2017 г. Обратно в списъка

Екслузивна дегустация на The Macallan

 
 
 
 
 
 
Легендарното уиски The Macallan

гостува в Гранд Хотел и СПА Приморец 

Вечерта комплиментират класни ястия, създадени специално

за да подчертаят вкуса на едномалцовия елексир

Гранд Хотел и СПА "Приморец" е мястото, където традицията оживява, от 1959 година насамНа 28-ми април от 19:00 часа гостува шотландска извечна ценност - легендарното уиски The Macallan. Брандът е с история с корени в далечната 1824 година и е признат за един от най-значимите в световен мащаб. Мнозина познавачи, го определят като „Ролс Ройса на малцовите уискита“.

Очаква Ви вечер, пълна с първокласни изтънчени изкушения. Специален гост на събитието, ще е Милослав Хугасян – Хуг - уиски любител и ентусиаст, с над 13 година опит в индустрията. Днес той е маркетинг мениджър на марките на Едрингтън в premium spirits екипа на CCHBC Bulgaria и посланик за България на марките The MacallanHighland ParkThe Famous GrouseRum Brugal. Част е от глобалния екип на “The Macallan Masters”.

Бутиковото събитие ще стартира с дегустация на шери - виното, в чиито дъбови бъчви основно и изключително отлежава Macallan. После, Милослав ще представи три отбрани вкуса на The Macallan - Macallan AmberMacallan Sienna и Rare CaskЛимитираните количества класна напитка ще бъдат придружени от специално приготвени от шеф Ивелин Кръстев дегустационни гурме изкушения. Всяко от тях е създадено с мисъл максимална симбиоза с конкретната напитка и подчертаване на типичните и нюанси. 

Изключително разнообразните вкусови и ароматни характеристики на The Macallan, дават възможност на мастър дестилъра на бранда Боб Далгарно, да създаде "The Macallan 1824 Collection". Серията показва пълния спектър от естествени цветове и аромати, които уискито придобива по време на съзряването си. Цялата гама е отлежала единствено и само в дъбови бъчви, в които преди това се е съхранявало шери.

В Гранд Хотел и СПА "Приморец" ще имате възможност да опитате The Macallan Amber. Това е вторият по ранг продукт в серията "1824", представен за първи път пред публика през пролетта на 2013г. Тази сингъл малц кехлибарена алкохолна напитка е деликатна, почти ненатрапчива в началото, с цветен, цитрусов връх, който набира сила, водейки след себе си хор от сладки ванилови нотки, разкриващи току-що ожънато жито. Дребните златни стафиди и канелата тихо наблюдават отстрани, докато под прожекторите застават карамелизирани ябълки и захарен памук. На небцето се усещат свежи зелени ябълки и лимони, премесени с канела. Джинджифиловите нотки кръжат ефирно в пространството, докато не бъдат доминирани от плодовия аромат, с полъх на дъб. Финалът е лек до среден, с меки плодове и жито, леко сух.

Всеки гост на специалната вечер ще дегустира и третият в серията "1824" сингъл малцThe Macallan Sienna. Алкохолната напитка с топъл цвят е с първоначални нотки от ванилия, устойчиви, но ненатрапчиви. След това път си проправя портокалът, който става по-силен и остър, макар че зелените ябълки добавят свежест и баланс. След това идва ред на белите шоколадови трюфели, апетитни и наситени, с елегантни дъбови нотки за диджестив. Сушените фурми, смокини и стафиди въвеждат основния вкус, след което се оттеглят пред индийското орехче и джинджифила, с намек за портокали и ябълки, преди ванилията да се появи отново в цялото си могъщество. Финалните фанфари са нежни, деликатни и затоплящи.

Най-доброто предстои: финалното уиски, което ще бъде дегустирано, е The Macallan Rare Cask. Той въплъщава живи майсторство, богато познание, умение, страст, отдаденост и творчество. Цветът му е отчетливо махагоново червен. Ароматът е с връх меки нотки наситена ванилия и дребни стафиди, които отстъпват път на сладка смесица от ябълка, лимон и портокал. Всичко това е балансирано от един пикантен квартет от джинджифил, канела, индийско орехче и карамфил. Типичен за основния вкус е непоклатим пикантен квартет. Дъбът резонира, вечен, обработен и наситен. Ванилията и шоколадът водят до завършека, заедно с фина цитрусова кора. Финалът е пълен и топъл.

Гостите на специалното събитие, посветено на уискито The Macallan, ще имат възможност да закупят презентираните разновидности на базови цени:

The Macallan Ambeс 2 чаши - 94.00 лeва.
The Macallan Sienna - 154.00 лева.

The Macallan Rare Cask - 427.00 лева.

Независимо дали сте дългогодишен почитател на уискито и ценител с изграден вкус, или пък сега правите първите си стъпки в посока опознаване с тази уникална напитка, The Macallan е правилният избор. Богатството внимателно отгледани през времето цветове, аромати, нюанси, нотки, са истинска наслада за сетивата. С вещото ръководство на Милослав Хугасян – Хуг, ще се превърнете в познавач. Опознайте една легенда:

The Macallan

The Macallan е жива шотландска история. Началото и е през 1824 година, когато фермерът и учител Александър Райд (Alexander Reid) наема осем акра земя от Граф Сийфийлд (Earl of Seafield) - и основава дестилерия The Macallan. Името което избира, е производно от "Magh" или плодородна земя и "Ellan" както бил популярен Свети Филан (St. Fillan) - ирландски монах, живял през VIII век, който пътувал из Шотландия и разпространявал християнството. Ечемикът се засаждал през пролетта. Лятото избуявал, а реколтата се събирала през ранната есен. Зимата, когато дейността във фермата намалявала, било времето за ферментацията на ечемика - и дестилацията му в уиски.

Брандът The Macallan има шест основни ценности,

на които дължи своите специфичен характер и популярност:

1. Духовен дом - това е къщата, построена през 1700 година от капитан Джон Грант. Тя е в типична за времето си шотландска стилистика и се издига в сърцето на 390-акровото имение The Macallan. Носи името Easter Elchies House и нейният силует присъства на всяка бутилка от легендарното питие.

2. Специалните дестилационни казани на The Macallan, с отличителен малък размер и специфична форма, спомагат максимален контакт между дестилата и медта, което носи важна част от уникалния аромат на продукта. Известността в Шотландия на тези казани е толкова широка, че са изобразени на гърба на банкнотата от £10.

3. Finest cut - ценителите на уиски знаят, какво означава това - използване на най-доброто от най-доброто. Само 16% от продукта на крайната дестилация се прехвърлят да отлежават в дъбови бъчви.

4. Изключителни дъбови бъчви - най-добрите и съответно скъпи бъчви, използвани в шотландската уиски индустрия. За цялата гама продукти The Macallan се използват само и единствено бурета, в които е отлежавало шери или бърбън.

Бъчвите от испански дъб, в които е отлежавало шери, дават специфичен вкус на шоколад и портокал, сушени плодове и подправки. Тези от американски дъб, които също са съдържали шери пък, са отговорни за Macallan ароматите на сладък цитрус, леки подправки, ванилия и меки дъбови нотки. Бъчвите от американски дъб, в които е отлежавал бърбън, са търсения умишлено виновник за нотките на кокос, дъб и сладък цитрус в продуктите на дестилерията.

5. Естествен цвят - богатата естествена гама цветове на The Macallan - от светъл дъб до тъмен махагон - се дължи на дъбовите бъчви, в които класното питие отлежава. Изработени са от американски или испански дъб, от което следва специфичен отличителен цвят и аромат на уискито. Естественият цвят на питието остава във времето - за разлика от изкуствените оцветители, предпочитани от други производители, които избледняват на ярка слънчева светлина.

6. Самото уиски Macallan - несравнимо питие, със собствен характер и гама вкусове, обгрижвани внимателно, постоянно и вещо през времето. The Macallan е неизменно качество - от 1824 година до днес. Брандът извървява своя път от малка шотландска дестилерия, до световна марка с отлична репутация. Три от петте най-скъпо продадени уискита в света, са на The Macallan.

За повече информация и резервации: +359 877 850 001 | concierge@hotelprimoretz.bg