+359 56 8 12345

E-mail: info@hotelprimoretz.bg

Socialise with Us: Facebook | Instagram

Контакти

РАЗПОЛОЖЕНИЕ

България Бургас 8000 Ал.Батенберг 2

Карта

09.05.2017 г. Обратно в списъка

За любителите на книги

 

 

 

 

 

 

За Гранд Хотел и СПА "Приморец" и четящите хора:
Колаборация с Регионална библиотека Бургас
осигурява безплатно любимата ви книга

Избраното четиво Ви очаква на рецепция след попълване

на електронна заявка на сайта на 5-звездния хотел

Четящите хора се нуждаят от книги - независимо къде са. Хартиените произведения носят специално усещане, несравнимо с електронните им модерни варианти. Истинските четящи, винаги избират старомодните, веществени хартиени книги. Проблемът обаче, е че те заемат място - и не можете да ги разнасяте навсякъде с Вас.


Решението за подобни случаи, където и да сте по света, е не да откриете книжарница и да закупите любимото произведение - а да го наемете от местна библиотека. Не, няма нужда да я търсите и да проверявате, дали книгата е налична на предпочитан от Вас език. Ако сте гост на бургаския 5-звезден Гранд Хотел и СПА "Приморец", книгите сами намират своя път до Вас.
Тази иновативна, уникална в световен мащаб инициатива, е на Регионална библиотека "П. Яворов," Бургас. Целта е една: осигуряване на любимата книга, на избран език, на гостите на града. Четящите хора имат нужда от своите произведения - и библиотеката им ги осигурява. Начинанието стартира преди две години, в сътрудничество с бургаски хотел. От края на март 2017г. в него се включва и Грандът на българското Черноморие - 5-звездният Гранд Хотел и СПА "Приморец".


За да си осигурите любимата книга, нужно е само да попълните електронна заявка. Гостите на най-класния хотел в Бургас, могат да я открият в сайта на Гранд Хотел и СПА "Приморец", раздел "Хотела", подраздел "Специално за любителите на книги" или директно на уеб адрес: http://www.hotelprimoretz.bg/bg/hotel/library. Нужно е попълването на заглавието и автора на произведението, имена и имейл на клиента и период на престой в Гранд Хотел и СПА "Приморец". Можете да посочите допълнителни изисквания - примерно език, на който да е произведението. Ако то е част от огромния многоезичен фонд на библиотека "П. Яворов", Бургас, ще получите потвърждение - и книгата ще Ви очаква на рецепцията на хотела. Услугата е напълно безплатна. Нужно е само да върнете произведението на администраторите на хотела, в края на престоя си.

Директорът на Регионална библиотека Бургас, Мария Бенчева, определя инициативата като своеобразен реверанс към четящите хора, с аналог само в един хотел в Япония - където обаче услугата се предлага от съвсем скоро. Тя споделя тревогите си, от намаляващия брой четящи хора в световен мащаб. Определя тази тенденция като основна причина, провокирала създаването на инициативата. Желанието и е, книголюбителите да увеличават своя брой. Подобни притеснения споделя и художникът Стефан Божков – обичано име и у нас, и по света. За тях, книгите са не старомодна отживелица, а задължителен спътник без аналог, по пътя към прогреса и личностното израстване.


11-ти май е денят, в който библиотекарите у нас отбелязват своя професионален празник. Те са хората, които се грижат за съхранението на книгите и безпрепятственият им път до всички, които се нуждаят от тях. С усърдие и търпение бранят поверената им извечна институция, отговорна за прогреса на човечеството, която модерните технологии никога няма да изместят: библиотеката. Неизменни са усилията им, да я направят по-привлекателна, достъпна и примамлива за съвременния човек и да увеличат броя четящи.

А светът има нужда от четящи хора, защото:

"Няма по-верен приятел от книгата" казва Ърнест Хемингуей;

"След като се научиш да четеш, ще бъдеш вечно свободен" допълва Фредерик Дъглас;

"Прочетох една книга един ден и целият ми живот се промени" са думите на Орхан Памук;
Според Гьоте, "Няма такава книга, от която човек не би могъл да научи нещо";

"Повече хора би трябвало да четат книги.
Това е най-концентрираният опит, който бихте могли да получите"
обобщава Вивиан Уестууд;

А финалът, е на Роалд Дал: "Така че, молим, о молим ви, умоляваме, молим ви се...

изхвърлете телевизора и на негово място поставете хубава етажерка за книги.";