Ивелин Кръстев

Ивелин Кръстев е от малцината готвачи в България, успели да осъществят мечтата на всеки професионалист - да бъде главен готвач във ресторант, който усещаш като свой собствен. За да стигне дотук обаче е минал през всички стъпала на професионалното развитие.
Завършва ТОХ - Варна. През 1998 г. започва работа в "Капитан Кук", където трупа опит и усъвършенства тънкостите на професията. Не след дълго става главен готвач на ресторанта. Специализирал е в Германия и Швейцария.
,,Станах готвач благодарение на баща си. Той ме насочи, много искаше да се занимавам с кулинария и знаеше, че ще се справя. Сега съм му благодарен, че ми помогна в избора и ми даде кураж да се занимавам с тази нелека професия. Чувствам, че съм избрал правилната посока за себе си, и това ме прави удовлетворен човек. Не си казвам "Можеше да стана артист или адвокат", знам че съм си на мястото.
В Германия главният готвач, при когото работех, ми разказа, че започнал от закуските, минал през абсолютно всички стъпала, за да достигне до това място. В тази професия на можеш да оцелееш, ако не си професионалист. Много съм доволен, че имах възможността да работя в чужбина. Видях доста неща и гледам по някакъв начин да ги приложа тук, в България..."