Уведомление относно "бисквитки"

Този уеб сайт използва ограничен брой бисквитки ("cookies"), за улесняване на сърфирането. За повече информация (включително относно това как да се откажете от вече дадено съгласие), моля погледнете нашата Политика за използване на "бисквитки". Като натиснете бутона "Съгласен съм" или като продължавате да ползвате този уеб сайт (включително затваряйки това съобщение), Вие потвърждавате, че сте прочели и се съгласявате с нашата употреба на "бисквитки", както е посочена в нашата Политика за използване на "бисквитки".
Съгласен съм
bg

Какво ново

Рецепта за домашна пица от шеф-готвач Красимир Петров

  
Домашна пица с шунка и моцарела
/ за 2 големи пици /
Приятно приготвяне у дома!
За тестото:
  • прясна мая - 100 гр.
  • топла вода - 250 мл.
  • бяло брашно - 500 гр.
  • сол - 1 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
За плънката:
  • Домати консерва - 300 гр.
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Моцарела - 300 гр.
  • Шунка - 200 гр.
 В купа разтворете маята с дървена лъжица.

 

В друга купа смесете брашното и солта. Направете кладенче и добавете маята и три супени лъжици зехтин.

С лъжицата разбърквайте бавно, докато съставките се смесят напълно.

 

Изсипете тестото на плота и го месете 8 - 10 мин., като добавяте по малко брашно.

Сложете тестото в купа, покрийте го със стреч фолио и го оставете да втаса до час-два на стайна температура, докато удвои размера си.

След първото втасване разрежете тестото на 2 части, оформете на топки, покрийте ги с леко влажна кърпа и оставете да втасат отново около час.

Домашно приготвена консерва домати /или от магазина/ пасирате и овкусявате със зехтин 1 с.л. прясно смлян черен пипер и сол.

 

Домашно приготвена консерва домати /или от магазина/ пасирате и овкусявате със зехтин 1 с.л. прясно смлян черен пипер и сол.

Разстеглете втасалите топки тесто върху набрашнения плот с върха на пръстите си като се стараете да им придадете желаната форма.

 Разнесете малко зехтин в тавите и внимателно поставете готовите блатове. Нанесете доматения сос и печете за 8 - 10 мин. в предварително загрята фурна на 250 C.

Отворете фурната и подрете шунката и моцарелата и печете докато сиренето се разстопи.

 

 

 

Контакти

Резервирайте