Решихте ли с какво ще изненадате и зарадвате любимия човек за Свети Валентин? Защо не с нещо вкусно, предизвикателно, неочаквано – приготвено от вас? Прибавете бутилка хубаво вино, за да почетете и Трифон Зарезан и ето ви рецепта за чуден двоен празник! Вкусното предложение е на шеф-готвач Красимир Петров от екипа на Средиземноморски ресторант Салини. Ето го и него – с кратко предисловие от автора.
Шеф Краси Петров: Избрах тази рецепта, защото е нестандартна и любопитна, но лесна за изпълнение и много, много вкусна. В нея съм съчетал храни, които са афродизиаци, допълващи крехкото пилешко филе, което е много леко и приятно и със сигурност няма да „натежи“.

(За 2 порции)
Разрежете филетата през средата, но не до края. Отворете като книга и изтънете с чукче за месо. Овкусете филетата със сол и черен пипер, разстелете бадемите, пармезана, магданоза и мащерката равномерно върху месото и завийте на руло. Закрепете с клечки за зъби и оваляйте рулцата в какаото. Печете на 180 градуса до готовност (15-20 минути).
За соса задушете лука в малко мазнина, прибавете сметаната и авокадото, нарязано на кубчета. След като поври на слаб огън 5-6 минути, пасирате и прекарвате соса през ситна цедка. Накрая добавяте маслото и разбърквате. В подходяща чиния сипвате сос, а върху него подреждате нарязаното на две или три части рулце. Поръсвате с нарязан на едро бадем. Voilà, bon appétit!
Винаги може да разчитате на Средиземноморски ресторант Салини, да изненада с нещо изключително небцето ви. Ако кулинарията не е силната ви страна, а държите празника да е вкусен, то заповядайте с любимия човек на Let’s Get PRIM: Акустична вечер "Запечатано с целувка" за 14 февруари. Тя, ще включва страхотно 4-степенно меню в комбинация с разкошна жива музика в изпълнение на:
Хубавата храна събира хората заедно – хубавите ресторанти и добрите кулинари също. Прибавете вино, тематична жива музика и ето ви една чудесна хармония!

+359 877 850 001