Уведомление относно "бисквитки"

Този уеб сайт използва ограничен брой бисквитки ("cookies"), за улесняване на сърфирането. За повече информация (включително относно това как да се откажете от вече дадено съгласие), моля погледнете нашата Политика за използване на "бисквитки". Като натиснете бутона "Съгласен съм" или като продължавате да ползвате този уеб сайт (включително затваряйки това съобщение), Вие потвърждавате, че сте прочели и се съгласявате с нашата употреба на "бисквитки", както е посочена в нашата Политика за използване на "бисквитки".
Съгласен съм
bg

Какво ново

Рецепта за вкусен Свети Валентин с шеф-готвач Красимир Петров

 

 

Решихте ли с какво ще изненадате и зарадвате любимия човек за Свети Валентин? Защо не с нещо вкусно, предизвикателно, неочаквано – приготвено от вас? Прибавете бутилка хубаво вино, за да почетете и Трифон Зарезан и ето ви рецепта за чуден двоен празник! Вкусното предложение е на шеф-готвач Красимир Петров от екипа на Средиземноморски ресторант Салини. Ето го и него – с кратко предисловие от автора.

Шеф Краси Петров: Избрах тази рецепта, защото е нестандартна и любопитна, но лесна за изпълнение и много, много вкусна. В нея съм съчетал храни, които са афродизиаци, допълващи крехкото пилешко филе, което е много леко и приятно и със сигурност няма да „натежи“.

Пилешко роле с какао и сос авокадо

(За 2 порции)

  • Пилешки гърди - 2 филета
  • 150 гр. бадеми
  • 60 гр. пармезан
  • 1 брой авокадо
  • 10 гр. лук
  • 150 гр. готварска сметана
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Сухо чили на вкус
  • 100 гр. какао без захар
  • 10 мл. зехтин
  • 10 гр. масло
  • 1 стрък мащерка
  • 1/3 връзка магданоз

Разрежете филетата през средата, но не до края. Отворете като книга и изтънете с чукче за месо. Овкусете филетата със сол и черен пипер, разстелете бадемите, пармезана, магданоза и мащерката равномерно върху месото и завийте на руло. Закрепете с клечки за зъби и оваляйте рулцата в какаото. Печете на 180 градуса до готовност (15-20 минути).

За соса задушете лука в малко мазнина, прибавете сметаната и авокадото, нарязано на кубчета. След като поври на слаб огън 5-6 минути, пасирате и прекарвате соса през ситна цедка. Накрая добавяте маслото и разбърквате. В подходяща чиния сипвате сос, а върху него подреждате нарязаното на две или три части рулце. Поръсвате с нарязан на едро бадем. Voilà, bon appétit!

Винаги може да разчитате на Средиземноморски ресторант Салини, да изненада с нещо изключително небцето ви. Ако кулинарията не е силната ви страна, а държите празника да е вкусен, то заповядайте с любимия човек на Let’s Get PRIM: Акустична вечер "Запечатано с целувка" за 14 февруари. Тя, ще включва страхотно 4-степенно меню в комбинация с разкошна жива музика в изпълнение на:

  • Вокал ЗОРНИЦА СЛАВОВА — позната на публиката от "Гласът на България“
  • Китара АЛЕКСАНДЪР СЛАВЧЕВ —популярен с участието си в "Music Idol" 3

Хубавата храна събира хората заедно – хубавите ресторанти и добрите кулинари също. Прибавете вино, тематична жива музика и ето ви една чудесна хармония! 

 

 

Файлове

Контакти

Резервирайте