Уведомление относно "бисквитки"

Този уеб сайт използва ограничен брой бисквитки ("cookies"), за улесняване на сърфирането. За повече информация (включително относно това как да се откажете от вече дадено съгласие), моля погледнете нашата Политика за използване на "бисквитки". Като натиснете бутона "Съгласен съм" или като продължавате да ползвате този уеб сайт (включително затваряйки това съобщение), Вие потвърждавате, че сте прочели и се съгласявате с нашата употреба на "бисквитки", както е посочена в нашата Политика за използване на "бисквитки".
Съгласен съм
bg

Какво ново

Ден на културата на Южна Корея

 

 

На 22 април в Гранд хотел и СПА Приморец, Бургас ще се срещне с Южна Корея на специален ден, посветен на екзотичната държава. Фотоизложба и презентация ще покажат най-хубавите кътчета на страната. Ще бъдат експозирани и традиционни костюми – дамски, мъжки и детски. Богата селекция от вкусовете на Корея – салати, стартери, основни ястия, ястия с морски дарове, десерти ще предложи шеф Лии Йонгил. Събитието се организира с подкрепата на Посолството на Република Корея в България. Специални гости ще бъдат посланикът на азиатската държава у нас Н. Пр. Шин Бунам, неговата съпруга Ким Джиън и почетният консул на страната за Бургас Йосиф Спиридонов. Кулинарният  компонент на събитието ще бъде представен на богата блок маса, за да може всеки гост да опита разнообразни специалитети. Едно от ястията ще бъде кимбап – ориз, завит в лист водорасло, наречено „ким“. Кимбап-ът наподобява донякъде познатото ни суши, но за разлика от него, тук се влага не сурова риба, а различни зеленчуци, риба тон или преминало термична обработка месо. Кимбап е много разпространено в Южна Корея ястие, което се предлага буквално навсякъде, а не само в ресторантите.

Салатите ще бъдат пет, сред които салата с морски дарове и популярното и обичано по цял свят кимчи-ферментирали зеленчуци, основно зеле или ряпа, с подправки. Това е едно от най-типичните за Корея ястия, което се консумира всекидневно. По време на Олимпиадите в Сеул и Пьонгчанг, привлича огромен интерес и се превръща в любимо на чуждите посетители. Според самите корейци, кимчи е много полезно и носи редица ползи за дълголетие и красота. Стартерите ще са палачинки с морски дарове (паджон) и най-популярното ястие с паста в Корея – чапче, което се приготвя от телешко месо, престояло два часа в специална марината,  фиде от сладки картофи и цял букет зеленчуци и подправки.

Основните ястия на вечерта включват разнообразни специалитети, сред които са изкушения с морски дарове, пулкоги и пибимпап. Пулкоги е любим корейски специалитет. Представлява парченца телешко, които се  оставят в специална марината и после се пържат. Пибимпап ("пибим" от корейски, "разбърквам") съдържа ориз, върху който има нарязани на ивици леко запържени зеленчуци, задушени лентички телешко месо, яйца на очи и специален сос. Преди консумация тази вкусна феерия се разбърква.  Сладкият финиш на вечерта, ще са сладки със сусам, сорбе с канела и джинджифил и корейският сладолед с червен боб патбингсу - традиционен десерт от времето на династията Чосон (1392-1897г.)

Открийте Корея – на 22 април в Бургас. От 17.00 часа в Държавна опера -Бургас „Ритъмът на Корея" ще представи традиционни звуци и брейк денс от азиатската държава. Представлението е подходящо за хора от всички възрасти. Входът е свободен. От 19:00 часа в Гранд хотел и СПА Приморец, Денят на Корея продължава с фотоизложба, презентация, изложба костюми, вечеря на блок маса с традиционни корейски специалитети. Изложбите ще останат в 5-звездния Гранд на Бургас до 27 април, включително. Куверт за Ден на Корея в Гранд хотел и СПА Приморец – изложби, вечеря на блок маса; 

Цена на куверт: 37.00 лева на човек.

Валидност

  • от 22април
  • до 22април

Контакти

Резервирайте

Проект и главна цел: Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки.

Бенефициент (предприятие получаващо подкреща): Булгариен Директ Райзен ЕООД.

Обща стойност на заявлението за подкрепа: 38 475.52лв.

Начало: 16.04.2021Край: 16.07.2021