Уведомление относно "бисквитки"

Този уеб сайт използва ограничен брой бисквитки ("cookies"), за улесняване на сърфирането. За повече информация (включително относно това как да се откажете от вече дадено съгласие), моля погледнете нашата Политика за използване на "бисквитки". Като натиснете бутона "Съгласен съм" или като продължавате да ползвате този уеб сайт (включително затваряйки това съобщение), Вие потвърждавате, че сте прочели и се съгласявате с нашата употреба на "бисквитки", както е посочена в нашата Политика за използване на "бисквитки".
Съгласен съм
bg

Какво ново

Grand Wedding Expo представя тенденциите в сватбените менюта

Grand Wedding Expo представя тенденциите в сватбените менюта с шеф-готвач Ивелин Кръстев и шеф-готвач Красимир Петров

Събитие - презентация на иновативна мултимедийна стена и дегустация ще покаже авторски вкусни предложения

 

Всяка сватба има своя вкусна страна. Тя, също ще намери място на най-новото сватбено изложение на Бургас – Grand Wedding Expo, което ще се проведе на 26 и 27 януари в Гранд Хотел и СПА Приморец, който освен домакин е инициатор и организатор на специализирания форум. Инициативата ще събере различни тематични специалисти. Входът за посетители е свободен.

Специално събитие от 14:00 часа на 27 януари (неделя) ще покаже тенденциите в сватбените менюта. То ще представлява презентация и дегустация.

Презентационната част ще включва визуално мултимедийно представяне на иновативна специална стена. Технологията е специална и показва изключително жива и съответно въздействаща картина. За нея, грижа ще има екипът на партньора на Grand Wedding Expo – DJ, Service, Sound and Light. Презентацията ще покаже кадри „от кухнята“, при създаване на сватбени менюта от шеф-готвач Ивелин Кръстев и шеф-готвач Красимир Петров от Средиземноморски ресторант Салини на Гранд Хотел и  СПА Приморец. Така, гостите на Grand Wedding Expo ще могат да видят как изглеждат вкусните предложения – и как се приготвят, защото естетическата част на едно ястие е точно толкова важна, колкото и вкусът.

Другата компонента на събитието, ще бъде дегустация. Тя ще бъде на предястия и основни ястия от сватбени менюта, представени в коктейлен „хапки“ формат, за да може лесно да бъдат опитани, от по-голям брой гости.

Решението за подобно разделение на събитието цели показване на целия процес – от приготовлението на храните, ноу-хау от готвачите, красиви презентации на отделните степени – до същинска дегустация във формат, адаптиран за удобна консумация – коктейлна дегустационна хапка, която събира всички вкусови качества на реалното ястие.

Ето кои са вкусовете, които ще бъдат включени в дегустационното меню:

Предястия

  • Спаначен блин с пушена сьомга

  • Палачинка с мус от сирена и скариди

  • Дует от сирена, ананас и сладко от боровинки

  • Запечен патладжан с моцарела и доматен сос

  • Дроб от треска с хлебен крутон и млечен дресинг

  • Панирана риба със сос Холандез

Основни ястия

  • Запечено пилешко филе с моцарела и трюфел сос

  • Пилешко филе с бекон, галета, сушени домати и печен сос

  • Свинско бон филе с френски тъмен сос

  • Свинско с моцарела и спанак

  • Лаврак филе

  • Сьомга филе

Предложенията за сватбени менюта, част от Grand Wedding Expo са на шеф-готвач Ивелин Кръстев и шеф-готвач Красимир Петров, от Средиземноморски ресторант Салини на Гранд Хотел и СПА Приморец. Ето какво споделят самите те за вкусното събитие в рамките на сватбения форум, както и за сватбените менюта като цяло: „Някога, храната, част от сватбените събития беше доста еднотипна. Всички си спомняме свинската вратна пържола с гъбен сос и гарнитура пържени картофи. Днес, вкусовете, които бъдещите младоженци избират за гостите на сватбеното си тържество са изключително разширени и разнообразни. Сред тях има буквално всички основни храни -  пилешко, свинско, телешко, риба, разнообразни предястия. В Гранд Хотел и СПА Приморец предлагаме разнообразни сватбени менюта, които се обновяват регулярно, съобразно последните тенденции и предпочитания. Разбира се, напълно отворени сме към всякакви импровизации. Наблюденията ни са, че те се харесват и на бъдещите младоженци, които не са от България. Понякога, хората идват при нас с готови концепции за това, какво искат. Обикновено обаче, ние ги насочваме към различни варианти, съобразени с основните им изисквания за продукт/и. Консултираме бъдещите семейства и относно това, доколко различните степени, които са подбрали си кореспондират и звучат добре в общо меню. Предлагаме разнообразни варианти и на детско сватбено меню, както и интересни опции за вегани, вегетарианци и гости на пределен хранителен режим“ – разказват шеф Кръстев и шеф Петров.

„Все още има хора, които търсят шопската и овчарската салата като първо предложение към гостите на сватбеното си тържество. Предлагаме им различни по-интересни интерпретации, които съхраняват идеята за традиция и любим вкус, раздвижена с различни допълващи вкусове и визуални внушения. Що се отнася до размера на порцията, търсят се стандартните, а не по-бутикови и разкошни като презентация, но с по-минимизиран обем предложения“ – споделят кулинарите, начело на ресторантите на инициатора, организатор и домакин на Grand Wedding Expo – Гранд Хотел и СПА Приморец.

„Предложенията за сватбено меню, които ще представим на Grand Wedding Expo са разчупени, разнообразни, съчетани с цветни гарнитури, които правят ястието силно привлекателно и от естетическа гледна точка и придават допълнителен колорит и акцент на тържеството. Рецептите са изяло наши, авторски. Те комбинират нашия опит и познания и показват разнообразни концепции за съвременно сватбено меню“ – приключват темата главният готвач на Средиземноморски ресторант Салини шеф Ивелин Кръстев и зам. главен готвач шеф Красимир Петров.

Grand Wedding Expo е сцената, която ще събере всичко за сватбата на една автентична сватбена локация – Гранд Хотел и СПА Приморец. В двата дни на изложението на разположение за консултация, както и с авторски декорации и презентации ще бъдат сватбени агенции Брилянтин, Диаманти, Eventful days, Magnetic day,  Mirena, Perfecta, White magic, Fines, Harmony. Ще ви очакват и фотографите Ивелин Илиев, Вили Пефтичева, Иван Славов, Мара Радева, Александър Митов, Детелина и Божидар Кръстеви Вонлѐ Арт фотографи. Относно цветната декорация на едно сватбено тържество своя композиция ще представи флорист Радослава Вълканова, към която можете също да се обръщате за консулт, както и цветна стена-банер с дизайнерски цветя на Big Flower. Ще бъдат представени и разкошните булчински рокли на Pronovias, новата линия детски официални облекла на българската марка Salzarra, както и богат избор от над 400 базови модела брачни халки на Belissima Marry me.

Допълнително, в рамките на Grand Wedding Expo ще се проведат няколко подсъбития, които ще визуализират други важни сватбени моменти и детайли. Сред тях е дегустацията на сватбени менюта с автори шеф-готвач Ивелин Кръстев и шеф-готвач Красимир Петров от Средиземноморски ресторант Салини на Гранд Хотел и СПА Приморец. Вкусното събитие ще се проведе във втория ден на сватбеното експо – 27 януари, от 14:00 часа. Моля, имайте предвид, че дегустационните количества са ограничени.

 

   

 

Валидност

  • от 26януари
  • до 27януари

Контакти

Резервирайте