Уведомление относно "бисквитки"

Този уеб сайт използва ограничен брой бисквитки ("cookies"), за улесняване на сърфирането. За повече информация (включително относно това как да се откажете от вече дадено съгласие), моля погледнете нашата Политика за използване на "бисквитки". Като натиснете бутона "Съгласен съм" или като продължавате да ползвате този уеб сайт (включително затваряйки това съобщение), Вие потвърждавате, че сте прочели и се съгласявате с нашата употреба на "бисквитки", както е посочена в нашата Политика за използване на "бисквитки".
Съгласен съм
bg

Какво ново

Разхлади и подслади лятото с домашен сладолед с пъпеш и куркума

 

Рецептата е на шеф-говач Краси Петров от Средиземноморски ресторант Салини

 

Любимото лятно изкушение на малки и големи е сладоледът. Ако ви е омръзнало да го опитвате в стандартните му вкусове, то ето нещо различно, специално за вас: сладолед с пъпеш и куркума. Екзотичната рецепта е лесна, достъпна и напълно по възможностите и на начинаещи кухненски диригенти. Автор на вкусното произведение е зам. главният готвач на Средиземноморски ресторант Салини – шеф Краси Петров. Ето какво ви трябва:

Сладолед с пъпеш и куркума
за 6 порции
  • Пъпеш  (почистен и нарязан) - 250 грама
  • Сладкарска сметана 35% - 250 мл.
  • Кондензирано подсладено мляко - 1 консерва (387 мл.
  • Сок от 1/2 лайм
  • Куркума - 1 ч.л.

В подходящ съд смесваме кондензираното мляко, сметаната, пасирания пъпеш, куркумата и сока от лайм. Разбиваме с миксер до получаване на хомогенна смес. Прибираме във фризера. Разбъркваме на всеки 20 минути, докато сместа стегне добре. Преди сервиране поставяме за 20 минути в хладилник. Voilà!

Рецептата е отличен начин, да очаровате своите гости, близки, приятели. Ако по-дълго пиршество не ви е по силите или пък не сте в настроение да прекарвате дълги часове в кухнята (все пак навън е 39 градуса, а морето зове), то заповядайте в Средиземноморски ресторант Салини. Там, всичките ви кулинарни желания се сбъдват бързо, лесно и вкусно. Лятната градина е абсолютен оазис, разхлаждан от морския бриз. Сервизът е бърз, дискретен, ненатрапчив, а цените напълно балансирани и достъпни. Освен Средиземноморието и пресен черноморски улов, в Салини ви очаква и далечна Япония – в цяла палитра суши специалитети и екзотични салати. Жега + желания за кулинарно пътешествие? Не, не ви трябва туристическа агенция. Открийте Средиземноморски ресторант Салини на ул. „Княз Ал. Батенберг“ 2, в Гранд Хотел и СПА Прииморец.

Контакти

Резервирайте