Уведомление относно "бисквитки"

Този уеб сайт използва ограничен брой бисквитки ("cookies"), за улесняване на сърфирането. За повече информация (включително относно това как да се откажете от вече дадено съгласие), моля погледнете нашата Политика за използване на "бисквитки". Като натиснете бутона "Съгласен съм" или като продължавате да ползвате този уеб сайт (включително затваряйки това съобщение), Вие потвърждавате, че сте прочели и се съгласявате с нашата употреба на "бисквитки", както е посочена в нашата Политика за използване на "бисквитки".
Съгласен съм
bg

Какво ново

Шеф-готвач Красимир Петров предлага рецепта за романтичен десерт

 

 

 

Вижте предложението за изкушаващ десерт за 14 февруари на шеф-готвач Красимир Петров от Средиземноморски ресторант Салини

 

Всяка година на 14 февруари България е на кръстопът – между любовта и виното. Всъщност, комбинацията им е отлично решение за синхронно отбелязване на празника(ците). Ако сте сред романтиците, настроени за тържество у дома – то вижте една рецепта за класически десерт, която ще разтопи половинката ви. Автор на вкусното предложение е шеф-готвач Красимир Петров от екипа на Средиземноморски ресторант Салини в Гранд Хотел и СПА Приморец.

„14 февруари. Купидон, сърчица, валентинки, любов... и последен щрих е романтична вечеря, която завършва с неустоим десерт. Спрях се на панакота, десерт, който носи несравнимия отпечатък на северозападна Италия“ –  споделя Краси за избора си на десерт, който да сподели. Ето и рецептата:

Панакота с шоколадов сос

Продукти за 8 порции:
  • Сметана 35% - 400 мл.
  • Прясно мляко - 200 мл.
  • Захар - 200 гр.
  • Желатин - 8 гр.
  • Ванилия - 1 брой

За шоколадовия сос:

  • 100 гр. шоколад
  • 150 мл. готварска сметана
  • 20 гр масло
Начин на приготвяне:
  • Сипете желатина в млякото и оставете да набъбне
  • През това време, сипете сметаната в подходящ съд, добавете захарта и я поставете на котлона на ниска степен, докато започне да завира. Разбърквайте от време на време.
  • Когато сметаната започне да завира, я махнете от котлона и на тънка струйка, разбърквайки, добавете млякото с желатина. Върнете на котлона за малко, докато се усвои желатина. Внимавайте да не заври.
  • Сипете панакотата в чашки или форми за мъфини и охлаждайте пет часа.
  • За соса, подгрейте сметаната и добавете нарязания шоколад. Свалете от огъня и прибавете маслото.
При поднасяне на охладения десерт, поливате с шоколадовия сос.

Ако вместо да празнувате у дома с домашна вкусна панакота и вкуса на Италия, сте в настроение за празнуване навън, но отново с вкуса на страната на любовта и Ромео и Жулиета и то пресъздаден именно от шеф-готвач Красимир Петров, то вашето решение е Let’s Get PRIM: Un Amore Grande. Това е името на специалната вечер, която Гранд Хотел и СПА Приморец организира за 14 февруари. Тя, е посветена именно на Италия и включва вълнуващи вкусове от родината на панакота, тирамису и просекото.

Освен вълнуващо кулинарно пътешествие с 4-степенно меню, вечер "Un Amore Grande" ще зарадва всички влюбени и с прекрасна жива музика – доверена на очарователната Велека Цанкова и бенд.  Събитието ще се състои в Класически ресторант "Приморец" с начален час 19:30 часа.

Ако желаете да продължите празника в стилна и романтична обстановка, то на ваше разположение са пакетните настанявания за празника. Те включват една (на 14 февруари), две или три нощувки и съответни закуски в Гранд Хотел и СПА Приморец, както и използване на термалната зона в СПА център "6th Sense": вътрешен басейн, сауна, арома сауна, парна баня, джакузи, релакс зона. Специален комплимент за всички влюбени, закупили празничен пакет с минимум една нощувка е частичен арома-терапевтичен масаж за двама с полинезийско цветно масло.

Цена на куверт: 63.00 лева на човек.

 

 

 

Валидност

  • от 14февруари
  • до 14февруари

Контакти

Резервирайте