Уведомление относно "бисквитки"

Този уеб сайт използва ограничен брой бисквитки ("cookies"), за улесняване на сърфирането. За повече информация (включително относно това как да се откажете от вече дадено съгласие), моля погледнете нашата Политика за използване на "бисквитки". Като натиснете бутона "Съгласен съм" или като продължавате да ползвате този уеб сайт (включително затваряйки това съобщение), Вие потвърждавате, че сте прочели и се съгласявате с нашата употреба на "бисквитки", както е посочена в нашата Политика за използване на "бисквитки".
Съгласен съм
bg

Какво ново

Рецепта за вкусно лято от шеф-готвач Красимир Петров

 

Вкусно лято с шеф Красимир Петров: рецепта за „Капрезе“ с карамелизирани нектарини и бланширани бадеми

 

Салата "Капрезе" отдавна е напуснала пределите на о-в Капри и Италия като цяло и е любимо изкушение, което можете да откриете по цял свят. Комбинира няколко прости съставки, в обща изключителна хармония. В последните години, "Капрезе" е част и от българския лайфстайл, независимо от сезона. Всеки знае класическата рецепта. Ето обаче, как да си приготвите една необичайна "Капрезе" вариация: с карамелизирани нектарини и бланширани бадеми! Рецептата е на шеф Краси Петров – зам. главен готвач на Средиземноморски ресторант Салини.

Рецепта за „Капрезе“ салата с карамелизирани нектарини и бланширани бадеми за 2 порции:

 

  • 4 нектарини
  • 250 гр. моцарела
  • 1 и 1/2 с. л. кафява захар
  • 50 гр. краве масло
  • босилек
  • сол
  • черен пипер
  • балсамова редукция
  • 30 гр. бадеми

Обелваме нектарините, разрязваме ги на две, отстраняваме костилките и режем плода на шайби. Разтопяваме маслото в тиган на умерен огън. Прибавяме нарязаните нектарини, поръсваме с кафявата захар и готвим 1-2 минути до карамелизиране на плодовете. В малка касерола наливаме чаша вода. След като течността заври, прибавяме бадемите за 1-2 минути. Изваждаме и внимателно отстраняваме люспата с пръсти. Поднасяме салатата, като редуваме нектарини с моцарела. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Поливаме с маслото, в което карамелизирахме плодовете. Аранжираме с листа от босилек и балсамова редукция. Поръсваме с бланшираните бадеми. Bon Appétit!

 

Изненадайте любимите си хора с тази любопитна, много вкусна сезонна рецепта. За още изключителни комбинации, които карат всяко небце да пее одата на радостта, заповядайте в Средиземноморски ресторант Салини на ул. „Княз Ал. Батенберг“ 2. Достъпният избор за всеки повод – бизнес среща, семеен празник, рандеву с приятели, самостоятелно кулинарно приключение: на обяд или вечеря, избирате вие. Ресторантът разполага с разкошна лятна градина на метри от морето, както и с безплатен паркинг.

За резервации: +359 877 81 00 18

 

Контакти

Резервирайте