Уведомление относно "бисквитки"

Този уеб сайт използва ограничен брой бисквитки ("cookies"), за улесняване на сърфирането. За повече информация (включително относно това как да се откажете от вече дадено съгласие), моля погледнете нашата Политика за използване на "бисквитки". Като натиснете бутона "Съгласен съм" или като продължавате да ползвате този уеб сайт (включително затваряйки това съобщение), Вие потвърждавате, че сте прочели и се съгласявате с нашата употреба на "бисквитки", както е посочена в нашата Политика за използване на "бисквитки".
Съгласен съм
bg

Какво ново

Рецепта за салата с ягоди от шеф-готвач Красимир Петров

 

В сезона на ягодите, приветствайте лятото и зарадвайте любимия човек със... салата с ягоди!

Рецептата е на зам. главен готвач на Средиземноморски ресторант Салини - шеф Красимир Петров

 

 

Идва лято! Това чудесно усещане има специален смисъл за всеки по света. Най-голямо е значението му обаче за морските хора. В сърцата им вече отеква песента на морето, аромата на сол и нажежен пясък и дантели морска пяна ги дърпат все на изток. Там, някои засядат по пейки и Капани. Други, успяват да стигнат до плажа. Топло е, усмихнато е и изобщо – морски хора, празник е! А всеки празник заслужава празнуване. Затова, в сезона на ягодите, подарете на небцето  си и любимия човек една чудна ягодова салата. Автор на вкусната рецепта е зам. главен готвач на Средиземноморски ресторант Салини - шеф Красимир Петров. Ето я и нея:

Салата с ягоди и медено-балсамов винегрет
Продукти за 4 порции:
  • 600 грама ягоди
  • 40 грама сушени боровинки
  • Настъргана кора от лайм
  • Сок от половин лайм
  • 20-30 листенца свежа мента
  • 120 грама фета сирене
  • 20 грама филирани бадеми
  • 40 грама печени орехи
Медено - балсамов винегрет:
  • 3 с. л. балсамов оцет
  • 4 с. л. мед
  • Черен пипер на вкус
  • Хималайска сол
  • 1  1/2 с. л. зехтин екстра върджин

Измитите и подсушени ягоди срязвате на половинки. Добавяте към тях сушените боровинки, кората и сок от лайм и разбърквате леко. Медено-балсамовия винегрет приготвяте като смесвате балсамовия оцет, мед, черен пипер, сол и зехтин. Добавяте на вкус към ягодите. Разпределяте върху салатата сиренето фета нарязано на кубчета, поръсвате с филираните бадеми и печените орехи. За финал, добавяте листенцата мента.

Ако още не сте тръгнали към магазина, за да си осигурите съставките за това ароматно и свежо изкушение, то може да си спестите разходката – и да го опитате на място, в Средиземноморски ресторант Салини. Ще го откриете точно, където му е мястото – в началото на Морската градина, на ул. „Ал. Батенберг“ 2 в Гранд Хотел и СПА Приморец. Тук всички кулинарни чудения и търсения се превръщат в пиршество за сетивата. Храната е винаги прясна и да – ресторантът има с какво да ви изненада. Освен с чудесно подбрано меню средиземноморски специалитети, тук може да опитате и суши и японски салати. Да не забравяме дузината виртуозни десерти. Всичко – на достъпни и напълно балансирани цени. Споменахме ли за безплатния паркинг? А за лятната градина? Всяко ястие тук е вкусна симфония...

Контакти

Резервирайте